Казначеї Сокирянщини взяли участь у створенні найдовшого державного прапора

22 січня 2018 року, в День соборності України, на Хрещатику було розгорнуто найдовший прапор України, який створювався казначеями з усіх регіонів країни в рамках Всеукраїнської акції «Об’єднаймо Україну!».

Для розгортання прапора, який довжиною сягнув 1 кілометр 59 метрів 95 сантиметрів і вагою 140 кг, було залучено більше 700 осіб, серед яких Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз та керівники кожного територіального органу Казначейства.

Участь у проведеній акції взяли і казначеї Чернівеччини – начальник Головного управління ДКСУ у Чернівецькій області Олександр Паскар та начальники усіх районних управлінь області. Прапор Сокирянського району у складі делегації представляла начальник УДКСУ у Сокирянському районі Оксана Бабій.

За результатами експертизи, проведеної представниками Національного проекту «Книга рекордів України», досягнення казначейської акції внесено до «Книги рекордів України» та вручено відповідний диплом.

Розпочалася акція до 26-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора України на сході нашої держави – в Станиці Луганській, куди 23 серпня 2017 року Тетяна Слюз привезла жовто-блакитне полотно з написом «Державна казначейська служба України», до якого казначеї Луганщини, а згодом Донеччини приєднали свої частини прапорів.

З серпня 2017 року до січня 2018 року загальне полотнище передавалося казначеями України з області до області, з регіону до регіону доповнюючись прапорами територіальних одиниць.

22 січня, одночасно, з обох боків шеренги казначеїв, що вишикувались на Хрещатику, почали рух та розгортання частин прапора. Завершилась Всеукраїнська акція «Об’єднаймо Україну!», з’єднанням Головою Казначейства двох частини полотна зі Східної та Західної України між собою в єдиний прапор.

Метою Всеукраїнської казначейської акції «Об’єднаймо Україну!» та з’єднання прапорів із символікою, назвами всіх районів і міст України в єдиний прапор є засвідчення єдності України в її цінностях та прагненні до миру.