Кельменецькі рятувальники провели тактико-спеціальні навчання у кінотеатрі «Дон»

Відповідно до наказу Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо проведення позапланових перевірок місць масового перебування людей, рятувальники продовжують здійснювати заходи, спрямовані на перевірку дотримання установами правил пожежної безпеки та відпрацювання дій пожежно-рятувальних підрозділів на випадок виникнення пожеж у таких будівлях.

Зокрема, 5 квітня провели тактико-спеціальні навчання у місцях масового перебування людей співробітники Державної пожежно-рятувальної частини смт. Кельменці. У місцевому кінотеатрі «Дон», за тактичним задумом, умовна пожежа сталася на сцені і в подальшому вона могла перекинутися на декорації та завіси сцени. Крім того, у приміщенні залишився працівник кінотеатру. Співробітники закладу, після повідомлення до Служби порятунку про пожежу, намагалися не допустити поширення вогню, використовуючи первинні засоби пожежогасіння. Відтак, пожежно-рятувальний підрозділ, що прибув за викликом, ліквідував умовну пожежу та врятував працівника кінотеатру.

По закінченні навчань рятувальниками було підбито підсумки та проведено детальний аналіз роботи з ліквідації умовних пожеж.

Окрім того, рятувальники провели перевірку у кінотеатрі «Дон» на предмет дотримання вимог пожежної, техногенної безпеки та законодавства у сфері цивільного захисту. Особливу увагу інспекторський склад звернув на облаштування евакуаційних шляхів та протипожежного водопостачання, а також технічний стан систем автоматичного протипожежного захисту. Під час перевірки було усунуто низку недоліків. Зокрема, тих, що стосувалися облаштування шляхів евакуації. Відтак, керівнику закладу було рекомендовано усунути решту виявлених недоліків щодо пожежної безпеки в зазначені терміни.

Кельменецький РС УДСНС у Чернівецькій області