Кельменецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Не маєш коштів на оплату послуг  адвоката?

Маєш право на адвоката за рахунок держави!

 

З 1 липня 2015 року в смт. Кельменці відкрито місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Основним завданням центру є – забезпечення доступу до надання безоплатної вторинної правової допомоги соціально незахищених категорій громадян, таких як: малозабезпеченим, інвалідам, учасникам бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом), учасникам війни, членам сімей загиблих, дітям – сиротам, дітям позбавлених батьківського піклування, біженцям, особам, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань, особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною, опікуни або піклувальники осіб, щодо яких суд розглядає справу про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, або їх законних представників  та ін.

Усім цим незахищеним категоріям надаються послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних справах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорії, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено у ст. 14 ЗУ « Про безоплатну правову допомогу».

Звернутися до центру за допомогою зможуть не лише мешканці Кельменецького району, а й Сокирянського, Хотинського та міста Новодністровська, яких обслуговує саме Кельменецький місцевий центр з надання БВПД.

Тобто громадянин, що проживає в будь-якому населеному пункті на цій території може звернутися до нас у разі необхідності. Також ми готові надати допомогу і жителям інших областей, а також особам без громадянства, якщо їхнє питання має бути вирішено у суді в межах вказаної території.

Особа, яка потребує представництва своїх інтересів у суді та немає достатніх фінансованих можливостей для здійснення цього представництва, матиме змогу звернутися до центру та отримати допомогу кваліфікованого захисника – адвоката – який надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта. Послуги адвоката оплачує держава.

Отже, якщо у Вас виникли питання з приводу спадщини, землі, житла, нерухомості, відмови нотаріусів у випадках, якщо є пропущені строки прийняття спадщини чи відсутність правовстановлюючих документів, всі рішення органів влади та органів місцевого самоврядування не на користь людини, тобто неправомірні дії чи неправомірна бездіяльність та ін., то Ви можете звертатися до : Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який розміщений за адресою:   смт. Кельменці, вул.Довженка, 9

                  Тел.(03732)2-02-01, 0507119477, 0676040710

                   Email: kelmentsi.chernivtsi@legalaid.gov.ua

 

Для першого звернення достатньо просто документа, що посвідчує особу: паспорта, посвідки на проживання, довідки, що видається замість паспорта, картка платника податків (інд. код).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

88 + = 90