Керівник освітньої галузі краю Оксана Палійчук спілкувалася з освітянами Сокирянщини

Днями, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана  Палійчук побувала з робочим візитом на Сокирянщині та взяла участь в нараді з директорами загальноосвітніх шкіл району та освітніх установ об’єднаних громад.

На зустрічі піднімалися ключові питання функціонування закладів освіти району, враховуючи утворення об’єднаних територіальних громад. Посадовець наголосила на необхідності активізувати роботу щодо участі шкіл району в різноманітних інвестиційних проектах, що дасть можливість суттєво оновити їх матеріально – технічну базу. Йшлося також про виплату заробітної плати працівникам, організацію харчування учнів у ЗНЗ та ДНЗ, підвезення школярів до навчальних закладів, врегулювання трудових відносин, атестацію педагогічних працівників, замовлення документів про освіту та атестацію навчальних закладів. Вона наголосила на взаємодії  всіх організаторів навчально-виховного процесу для надання школярам Сокирянщини якісних освітніх послуг.  Окрім того, як зазначила Оксана Михайлівна, цього року планується виділення коштів на райони для оснащення кабінетів хімії та біології.

Керівники закладів освіти мали можливість задати питання очільнику освіти краю, які їх хвилюють.  

Під час зустрічі з освітянами району Оксана Палійчук  нагородила керівників закладів освіти сіл Грубна, Романківці, Коболчин, Шебутинці, Білоусівка, Селище, Сербичани, Михалкове, Вітрянка та Ожеве  почесними  подяками за зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів та надання освітніх послуг.