Керівницво Сокирянської районної ради представляє Сокирянщину на Євроекономічному форумі

Голова районної ради Василь Козак та його заступник Олексій Бойко беруть участь в 27-му Економічному форумі, який проходить у польській Криниці-Здруй під гаслом “Проект Європа – рецепт на наступні декади”

 На захід, який триватиме 5-7 вересня, прибуло близько 4 тисяч гостей, у тому числі, президенти Грузії Георгій Маргвелашвілі, Чорногорії Філіп Вуянович та Македонії Георге Іванов, а також голови урядів, міністрів, парламентаріїв, експертів, бізнесменів, діячів культури та представників ЗМІ з понад 60-ти країн Європи, Азії та США.

Організатори форуму зазначають, що нинішній рік проходить під знаком виборів у Великій Британії, Франції, Німеччини, Голландії, Норвегії і Чехії. “Тому, під час цьогорічного форуму політики, економісти й експерти дискутуватимуть про те, як зміни правлячих еліт у цих країнах вплинуть на характер міжнародних відносин, а також про розвиток політики США упродовж найближчих чотирьох років і її впливу на політику європейських країн”, – підкреслюють організатори форуму.

Наразі триває пленарна сесія на тему: “Незавершена інтеграція і прагнення європейських країн”, під час якої визначать майбутнє європейської інтеграції і дадуть відповідь на запитання “Яким чином узгодити інтереси країн-членів з прагненнями інших європейських країн?”.

Під час форуму буде щонайменше 12 тематичних панелей з питань економіки, культури, внутрішньої та зовнішньої політики, що стосуватимуться України, дискусії вестимуться також про безпеку, макроекономіку та бізнес, екологію, систему охорони здоров’я, ЗМІ тощо.