Коболчинець Юліан Рудько та ще 4 поліцейських загинули під Києвом під час спецоперації

У ніч з суботи на неділю в селищі Княжичі Броварського району в результаті перестрілки між співробітниками Служби держохорони і поліції загинуло 5 правоохоронців. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook член колегії МВС і нардеп Антон Геращенко.

          За його словами, карний розшук міста Києва працював над затриманням небезпечної банди грабіжників, яка системно грабувала будинки киян і жителів Київської області.

У цю ніч співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що чергове пограбування може статися в селищі Княжичі. Туди виїхала група затримання карного розшуку та спецпідрозділ КОРД.
На одній з вулиць селища Княжичі в споруджуваному приватному будинку були розміщені поліцейські розвідники, завданням яких було стежити за обстановкою і подати команду на затримання бандитів.
“Планувалося класичне затримання банди грабіжників у той момент, коли вони спробують розпочати здійснення злочинного задуму. Однак трагічний ланцюг випадковостей завадив цьому здійснитися”, – написав Геращенко.
За його інформацією, в цей час в одному з сусідніх будинків в автоматичному режимі спрацювала охоронна сигналізація. На місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських розвідників.
“У той же час, група захоплення, судячи з усього, вирішила, що співробітники розвідки потрапили в біду, захоплені злочинцями, які їх виявили, і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських розвідників”, – написав Геращенко.
Далі, між співробітниками ДСО та групою захоплення сталася перестрілка, що тривала якусь мить і забрала п’ять життів.

          Загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, який входив до групи захоплення. Серед поліцейських, які втратили життя під час виконання службових обов’язків уродженець села Коболчин, оперативний працівник Головного управління Національної поліції в Києві, старший лейтенант поліції Юліан Рудько.

         “Слідчі прокуратури відпрацювали  місце трагедії і будуть посекундно відновлювати всі деталі того, що сталося і встановлювати причини того, як і чому все це відбулося. Внутрішнє розслідування Національної поліції також буде повним, всебічним і чесним. Суспільство буде знати всю правду про цю трагедію”, – запевняє він.

   А ми висловлюємо шире співчуття родині  нашого земляка.