Колектив “Дністровської ГАЕС” ніколи не стоїть осторонь проблем людей з особливими потребами
1448873682
Серед нас живуть люди, насамперед, – діти, про існування яких ми добре знаємо, але не завжди усвідомлюємо, наскільки воно до болю непросте… І тільки почуті чи прочитані історії, реальні знайомі, звернення про допомогу та акції милосердя і, зрешою, – дата 3 грудня по-особливому розхвильовують єство, змушуючи зважити і переоцінити власне життя крізь біль та діагнози тих, хто зовсім поряд. Міжнародний день людей із інвалідністю – відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей із особливими потребами, захисту їхньої гідності, прав і благополуччя, а ще – нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя, увагу та щирість і таку звичайну незвичайну любов до ближнього.
Жодного року колектив філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» не залишається осторонь від проблем та потреб людей цієї категорії: акція Всеукраїнська «Милосердя» знову згуртувала колектив – було зібрано 39 400 грн. А напередодні працівники станції на чолі з головою профспілки Людмилою Маниляк традиційно адресно підтримали 12-ох дітей з інвалідністю, зокрема й дітей працівників філії, вручивши їм конверти з фінансовою допомогою та солодощі. Крім того, допомогли коштами на лікування хворим 8-ом колегам та жителям міста Новодністровськ зі складним матеріальним становищем.
Також на рахунок Новодністровського територіального центру обслуговування населення було перераховано 10 тис. грн.
Переймаючись буденними проблемами, ми не повинні забувати про непросту долю людей із вадами здоров’я, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – справжній вияв милосердя. Однак, разом із тим, усім, хто вважає себе здоровими, варто таки пам’ятати, що саме ці люди і є яскравим та гідним для наслідування прикладом волі до перемоги і життєлюбства!
Інна ГОНЧАР