Компенсація роботодавцям єдиного соціального внеску – вагомий стимул для створення нових робочих місць
8ee9411fc040b532803d5642263453d13acd7a2b

Служба зайнятості тісно співпрацює з роботодавцями: консультує, надає допомогу у підборі працівників та компенсує роботодавцю за створені нові робочі місця для працевлаштування безробітних єдиний соціальний внесок.  З метою зниження плинності кадрів робота фахівців служби зайнятості спрямована на те, щоб безробітні закріплювалися на створених для них робочих місцях.

Одним з напрямів стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць Законом України «Про зайнятість населення» передбачена щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні з числа зареєстрованих безробітних на нові робочі місця строком не менше, ніж на два роки, за направленням служби зайнятості.      Постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2013р. № 347 затверджено Порядок, згідно якого  Сокирянська  районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості  веде активну політику у напрямку співпраці з роботодавцями району стосовно надання компенсацій єдиного внеску на створення нових робочих місць.   Загалом ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи, оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно приймати працівників у штат, виплачуючи їм легальну заробітну плату, забезпечувати соціальні гарантії.

Слід звернути  увагу, що при прийнятті на роботу на новостворені робочі місця безробітних громадян з числа соціально-незахищених громадян за направленням служби зайнятості терміном не менше, ніж на 2 роки, щомісяця   компенсуються  фактичні витрати у розмірі єдиного соціального внеску за кожну прийняту особу впродовж 1 року. Для цього необхідно надати службі зайнятості інформацію про наявність вакансій (потребу в кадрах) ф. № 3-ПН, здійснити підбір осіб, які будуть направлені службою зайнятості, і подати заявку для відшкодування єдиного внеску.

За додатковими консультаціями  та роз’ясненнями звертатися  до  Сокирянської районної філії Чернівецького обласного центру  зайнятості за адресою: м.Сокиряни, вул.Перемоги,18 або телефонуйте за номером : 2-13-80.

Начальник відділу взаємодії  з роботодавцями

Сокирянської  районної філії Чернівецького ОЦЗ 

Антоніна Крива