Комплекти телемедичного обладнання отримають сільські амбулаторії Сокирянщини

На Сокирянщині для амбулаторій сіл Селище, Романківці та Білоусівка придбали три комплекти телемедичного обладнання. Їх закупили за кошти державного бюджету за умови 10-ти відсоткового співфінансування із місцевих скарбниць.

Воно дозволить консультуватися з вузькопрофільними лікарями дистанційно, не виїжджаючи із села. Завдяки сучасним технологіям, діагностика стане своєчасною та якісною. Про це нам повідомила директор КНП «Сокирянський ЦПМСД» Анастасія Заремська.

Просто з робочого місця місцевий сільський лікар може консультуватися з профільними спеціалістами: пульмонологом, ендокринологом, кардіологом, дерматологом та іншими. Комплект оснащений планшетом та відеокамерою, через які передаються всі показники хворого, а також електрокардіографом, приладом для вимірювання об’ємно-швидкісних параметрів легенів. Також є електронний стетоскоп, тонометр, безконтактний термометр, пульсоксиметр, дерматоскоп. Лікарі також матимуть у своєму розпорядженні монітор життєво важливих показників, а також апарат для оцінювання рівнів глюкози та холестерину в крові.

«Один із напрямів реформи сільської медицини – впровадження телемедицини. У наших амбулаторіях є Інтернет та сучасне обладнання. Жителю села не потрібно буде їхати в район або область, щоб проконсультуватися з лікарем. Це можна буде зробити дистанційно, що заощадить і час, і гроші», – наголосила Анастасія Євстафіївна.