Кордон на Сокирянщині розпочали охороняти солдати строкової служби

Державна прикордонна служба України відновила комплектування органів та підрозділів військовослужбовцями строкової служби.

З червня нинішнього року органи охорони кордону почали прийом військовослужбовців строкової служби, які упродовж 2-х місяців студіювали граніт прикордонної науки у чотирьох відомчих навчальних закладах:  Академії Державної прикордонної служби України, Оршанецькому навчальному центрі, Великомостівському кінологічному центрі та у Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні морської охорони.

Відділ держприкордонслужби «Сокиряни» не мав справи зі строковою службою уже майже 10 років, але тут збережено потенціал для забезпечення комфортного проходження служби строковиків, створено належні умови для прийому їжі та на весь особовий склад у достатній кількості закладено речове майно необхідної номенклатури.

Відтак 36 військовослужбовців строкової служби прибули для забезпечення охорони кордону на Сокирянщині, розповів перший заступник начальника ВПС «Сокиряни», майор держприкордонслужби Тимур Кадермятов. Перед приїздом поповнення на відділі було відновлено роботу лазні, відремонтовано спальні приміщення та модернізовано харчоблок. Наразі військовослужбовці проходять до підготовку: ознайомлюються з ділянкою кордону, вдосконалюють  військову і фізичну підготовку та тактику прикордонної служби.

Після здачі іспитів вони приступлять до виконання бойових завдань з охорони державного кордону. А найкращим з строковиків по завершенню 11 місяців  буде запропоновано продовжити службу за контрактом додав майор Кадермятов.

У числі воїнів-прикордонників й солдат строкової служби,  з Дніпропетровщини Олександр Сердечний, отримавши у військкоматі декілька цікавих пропозицій, вибрав саме прикордонну службу. Як проінформував Олександр,  на західній Україні він вперше, і тут надзвичайно йому подобається: мальовнича природа та чисте повітря.  Служба цікава і відповідальна, а тому не жалкує що став прикордонником.