Корисні поради виборцям
o_1ef05gab2p5ddceldutdi119e1k

Багато хто із виборців уже сьогодні хвилюється, а то й нервує, що не зуміє впоратися із тими новітніми бюлетенями. Заспокойтесь і давайте разом змоделюємо ваш день – 25 жовтня. Збираючись на виборчу дільницю, візьміть із собою: паспорт, окуляри (при потребі), свою ручку (бо карантин), маску (обов`язково), запрошення та папірець (щоб розписати свою ручку). Якщо все зібрали, покладіть у кишеню або в сумку.

Ось ви вже зайшли на дільницю й отримали чотири бюлетені. Спокійно заходьте в кабінку, не поспішайте, роздивіться бюлетені. У одному із них лише два прізвища, це кандидати на Сокирянського міського голову. Поставте позначку у квадратик біля прізвища того, чиїм ви є прихильником.

Відтак берете бюлетень до Чернівецької обласної ради. Тут складніше. Ви бачите список партій. Оберіть одну (ви ж до цього читали газети, слухали радіо), і у віконечку зліва покладіть позначку – плюсик, або галочку. Біля назви вашої партії надруковані декілька прізвищ, це кандидати в депутати від вашої партії. Біля кожного прізвища цифри – 01, 02, 03 і т.д. Оберіть одного із них і справа, у трафаретному віконечку, впишіть цифри – порядковий номер вашого кандидата. Це ж саме зробіть у бюлетенях до Дністровської районної ради та до Сокирянської міської ради – поставте позначки зліва за партію, а справа – цифри за одного кандидата в депутати. Якщо раптом ви помилилися, бюлетень можна поміняти. Але лише один раз. Порядковий номер кандидата можна й не трафаретно, а просто написати, але чітко. Тоді бюлетень буде зарахований. Якщо ви обрали лише партію, а кандидати вам не до душі і ви ніякий номер не написали, бюлетень теж буде зарахований, на користь партії. Якщо ви обрали одну партію, а кандидата – з іншої партії, бюлетень буде зіпсований.

Будьте спокійними і акуратними. У вас все вийде.

Джерело: фейсбук-сторінка газети “Дністрові зорі”