Легальне працевлаштування – запорука соціальної захищеності

Рівень оплати праці на підприємствах, установах та організаціях району, забезпечення дієвого контролю за дотриманням трудового законодавства обговорено під час наради першогозаступника голови райдержадміністрації Олексія Бойка з представниками профільних служб та відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації.

За інформацією управління соціального захисту населення райдержадміністрації від початку поточного року здійснено 6 перевірок щодо дотримання трудового законодавства, перевірено 36 суб’єктів господарювання та виявлено 10 порушень, 9 з яких наразі усунуто – трудові відносини приведено у відповідність до вимог чинного законодавства. Перевірено також відповідність відпрацювання найманими працівниками робочого часу, рівня заробітної плати до графіків роботи підприємств.

За словами О. Бойка використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, що суттєво впливають на майбутнє людини. Особливо це стосується людей, які звертаються за нарахуванням або здійснення перерахунку пенсії. Як повідомляє управління Пенсійного фонду України в Сокирянському районі наразі в сільській місцевості на 100 працюючих, з яких стягуються податки і внески, припадає 220 – 260 пенсіонерів, разом з тим,  відповідно до аналізу зайнятості населення, до 28 % працездатних громадян району офіційно не працює, тобто в системі персоніфікованого обліку немає даних ані про їхній страховий стаж, ані про заробіток. Як наслідок в поточному році 9 особам відмовлено у призначенні пенсії по інвалідності чи втраті годувальника у зв’язку із відсутністю необхідного стажу.

«Головне – соціальна захищеність громадян – зазначив Олексій Бойко. Тому першочергове завдання всіх профільних  служб зробити все можливе з тим аби забезпечити максимальний соціальний захист та підтримку громадян».

Відтак, підсумовуючи результати наради, присутнім було визначено завдання  вжити вичерпних заходів щодо недопущення ігнорування окремими роботодавцями норм трудового законодавства, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності легального оформлення трудових відносин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 1 =