Лісівники Сокирянщини підвищували кваліфікаційні навики

Днями ДП «Сокирянське лісове господарство» організувало  технічне навчання для працівників відповідальних за приймання, сортування та реалізацію лісоматеріалів та пилопродукції.

13 працівників лісгоспу  з числа  помічників лісничих, старших майстрів лісу, техкерівників лісопункту поновлювали знання про вимоги державних стандартів. Нагадаємо, що з минулого року  були впроваджені нові національні стандарти якості деревини, які гармонізовані з європейськими. Відтак суттєво змінені підходи до визначення розмірно-якісних характеристик  лісоматеріалів.

Яка необхідна точність інструменту для вимірювання довжини та діаметру лісоматеріалів,  як і де саме на колодах визначаються  розміри, поділ деревини на групи за принципами теплотворної здатності,  класи деревини, об’єм – всі ці та ще багато інших питань розбирали цими днями лісівники Сокирянщини.

Відтак здавали іспити. Середній результат по підприємству – 86% правильних відповідей на екзаменаційні питання. Найкраще на практиці використали отримані знання лісівники Сокирянського та Ломачинецького лісництв.

Пресслужба ДП «Сокирянське лісове господарство»