Лісництво зі столітньою історією та молодим колективом

У лісі, поряд з селом Іванівці Кельменецького району, вже понад століття функціонує однойменне лісництво. Як структурний підрозділ, воно було засноване  ще у 1919 році, під час румунської окупації нашого краю,  та було підпорядковане 1-ій Кишинівській окружній лісовій дирекції.

Цікаво, що до 1959 року лісництво іменувалось  – Яноуцьким, і лише потім отримало нинішню назву.

Нині   Іванівецьке лісництво  загальною площею 3210 га входить до складу ДП «Сокирянське лісове господарство», а понад десять років його очолює досвідчений фахівець   –  Микола ГРИНЬКО.

Територія лісництва розділена на 2 майстерські дільниці, 8 обходів. Однак , візитною карткою його насправді є базисний лісовий розсадник, який був закладений ще у 1965 році.

Загальна площа розсадника –  22 га, наразі  тут дбайливі руки лісівників вирощують не тільки сіянці для відтворення лісів, а також і декоративні рослини.

Мало хто знає, що у посівному відділенні розсадника постійно вирощується близько 150 тисяч штук сіянців головних лісоутворюючих порід (дуба звичайного і  червоного, клена- явора, ясена звичайного, липи дрібнолистої).

В той же час у шкільному відділенні доглядають  близько 70 тисяч саджанців декоративних порід, а саме: туї, ялівця, ялинки різних форм, самшиту вічнозеленого, катальпа бігонієвидної, магнолії.

Іванівецькі лісівники постійно дбають і про дозвілля місцевих жителів. Затишні та прибрані рекреаційні місця,  облаштовані ними поряд з розсадником, при в’їзді у село Іванівці та  на  території урочища «Новоселиця».

Чисельність працівників лісництва коливається в залежності від сезону. Якщо в зимню пору року тут працюють близько 26 спеціалістів,  то з потеплінням чисельність їх збільшується до 40. Незважаючи на поважний вік, лісництво  націлене на майбутнє: у колективі багато перспективної молоді, яка постійно вдосконалюється сама і допомагає старшим.

Пресслужба ДП «Сокирянське лісове господарство»