Літо – з улюбленими книгами!

Активізація читання дітей під час літніх канікул, організація їх змістовного дозвілля – це один з актуальних напрямів роботи бібліотек. Дитина через книгу пізнає світ, реалізує свої творчі потреби, естетичні та літературні уподобання.

У Сокирянській районній дитячій бібліотеці та бібліотеках філіях району стартував проект “Хай ваше літо буде книгами зігріте!” в онлайн режимі, у зв’язку із ще існуючими карантинними обмеженнями.

Літо з бібліотекою – це найкраща можливість для дітей поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати нові світи за допомогою віртуальних виставок, буктрейлерів, онлайн – подорожей, відео – екскурсій, онлайн – мандрівок  в медіапросторі.

Розпочалися книжкові стежинки літа для дітей Сокирянщини з BOOKCHALLENGE “В об’єктиві  – Я і КНИГА: я прочитав і тобі раджу!”, умовами якого є впродовж канікул прочитати книгу та написати чи розповісти на відео,  чим саме ця книга зацікавила дитину і чому вона рекомендує її одноліткам.

Юним поетам та прозаїкам    бібліотекарі пропонують долучитись до участі у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули – 2020»,  який щорічно проводить Національна бібліотека України для дітей.

На сторінці Сокирянської районної дитячої бібліотеки у мережі Фейсбук та блозі «Бібліорозумашки» запроваджено нові рубрики: «Казочка на добраніч», «День в календарі: це цікаво знати», «Книги – ювіляри 2020 року»,  «Бібліотека рекомендує» та ін.

Під час  літніх канікул до послуг дітей бібліотеки пропонують книжкові новинки, різноманітні конкурси, круїзи-вікторини, цікаві літературні подорожі, онлайн –  вікторини, акції, марафони, флешмоби, поетичні дебюти та багато іншого.

Тож давайте зустрінемо літо  гарним настроєм, чарівними посмішками та улюбленими книжками!!!