Ліцензію на продаж підакцизних товарів мають 299 суб’єктів господарювання Сокирянського району
91d9005db861cbe345a195fc6a511f47

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, впродовж січня – липня 2019 року, надходження до місцевих бюджетів плати за ліцензії на виробництво, оптової та роздрібної торгівлі спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольними напоями та тютюновими виробами у січні-липні 2019 року склали 8 мільйонів 280 тисяч гривень. Плановий показник виконано на 103,9 відсотки.

Крім того, завдяки споживачам тютюну та алкоголю цьогоріч місцеві бюджети отримали ще 59,8 мільйона гривень надходжень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії. Фахівці фіскальної служби області не припиняють проводити активні заходи й аби спонукати підприємців до сумлінності й суворого дотримання правил торгівлі підакцизною продукцією, адже це прямі доходи місцевих громад.

Загалом на даний час на Буковині діють 2164 суб’єктів господарювання, переважно фізичних осіб-підприємців, які є власниками 4639 ліцензій на реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів.   За несвоєчасну сплату чергового платежу з початку року призупинено дію 72 ліцензій.

У Сокирянському районі 299 суб’єктів господарювання мають ліцензії на реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

У відомстві вкотре нагадують, що ліцензію можна отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників з відповідною заявою та необхідними документами за місцем провадження суб’єктом господарської діяльності торговельної діяльності.