Ломачинці – Новодністровськ: ті, хто торував об’єднання будь-якими методами наразі розводять руками…
1571219318_lomachyntsi

Джерело: https://cv.suspilne.media/episode/29740

У жовтні минулого року Чернівецький окружний адміністративний суд скасував рішення Ломачинецької сільської ради про добровільне приєднання до Новодністровської об’єднаної територіальної громади. Також протиправними були визнані всі обговорення за «круглим столом» та висновок Чернівецької обласної державної адміністрації щодо відповідності Конституції та Законам України схвалених проектів рішень Новодністровської міської та Ломачинецької сільської рад.

Представники міськради «міста енергетиків» подали апеляцію на це рішення. Але і Вінницький апеляційний суд залишив цю скаргу без задоволення, а рішення Чернівецького окружного адмінсуду – без змін. Тобто, ще одна правнича інстанція визнала НЕЗАКОННИМ приєднання села Ломачинці до Новодністровської ОТГ.
І це не дивно, всі пам’ятають як відбувалося це приєднання, на чию, як то кажуть, руку «грали» колишні посадовці ОДА, представники Офісу реформ, Мінрегіону… Ряд сфальсифікованих рішень, незаконних голосувань та бездумних відпрацювань замовлень призвели до того, що люди опинилися у безпросвітній ситуації, умовах невизначеності та відчаю. Але суд, чинне законодавство уже підводять «жирну лінію підсумку» цього свавілля… тільки не на користь ділків, що про майбутнє села, навіть, і не думали!

Тож зараз новодністровські чиновники заявляють, що подаватимуть касаційну скаргу, але разом з тим виглядають дуже розгубленими, бо як діяти далі – не знають! От і знову оббивають пороги всіх можливих обласних ЗМІ аби себе виправдати, очистити, відбілити.

Знову про якусь вигадану успішність Новодністровської ОТГ заговорив заступник голови міськради Нажига. Згадує мільйони, які з «барського плеча дарував» їм Бурбак, галасує про якісь амбітні плани, які, нібито, не дали їм втілити… Але де ж вона та успішність, де ті величезні кошти? Хіба що у спічах Нажиги. А на ділі? Ніяких конкретних справ, пусті балачки, що ще більше спонукають жителів Ломачинців шукати правди у судах.

Мотиви «потуг» окремих чиновників Новодністровської ОТГ – зрозумілі! Крісло то захиталося… Але чи достойна гра свічок? Посаду цю ти не заслужив у людей своїми добрими справами, а отримав як нагороду, за те, що «злив» село та земляків…

Всім було зрозуміло, що на той момент, коли справа приєднання Ломачинців до «міста енергетиків» розглядалася судами варто було б не приймати поспішних рішень, а зачекати і побачити, що покаже час і ЗАКОН. Натомість, міськрада і «старостинський округ» розпочали роботу. То хто ж тепер відповідатиме за правомірність дій, за достовірність даних, за статус всіх оформлених документів, які, можливо, будуть визнані недійсними?