Майже пів мільйона у 2014 році вкладено в ремонт існуючих закладів культури Сокирянщини

 

Діюча мережа закладів культури Сокирянщини станом на кінець нинішнього року складає 52 установи (24 клубних, централізована бібліотечна система, яка налічує 24 бібліотеки, музична та художня школа з класами у селах Волошкове, Коболчин,  Романківці, Гвіздівці), Сокирянський історичний музей, відкриття якого переноситься з року в рік, та музей гончарства у селі Коболчин.

Крім того на території району працюють 8 громадських музеїв на базі закладів культури сіл Селище, Сербичани, Олексіївка та загальноосвітніх навчальних закладів сіл Вашківці, Романківці, Гвіздівці, Шебутинці та м.Сокиряни. Нещодавно відкрито ще один громадський музей у клубній установі села Романківці.

Всього для здійснення ремонтних робіт закладів культури у 2014 році  виділено кошти у сумі понад 450,0 тис.грн.

Зокрема, продовжуються ремонтні роботи приміщення Сокирянського історичного музею. Проведено ремонт приміщення будинку народної творчості та дозвілля с. Ожеве на суму 30,0 тис. грн., музичної і художньої шкіл на суму 12,0 тис. грн., районного музею гончарства с. Коболчин на суму 1,5 тис. грн., клубу с. Ломачинці на суму 10,0 тис. грн., у 20 бібліотечних  установах на суму понад 50,0 тис.грн. (побілка стін, фарбування підлоги, дверей, вікон, ремонт пічок, штукатурка фасадів). Також замінено газовий котел у бібліотеці с. Романківці, підключення до  газопостачання Василівська бібліотека.

У поточному році  здійснено  ремонт  приміщення громадського музею у селі Сербичани, відремонтовано частину даху у будинку культури с.Шишківці (господарським способом за власні кошти).

Завчасно, у повному обсязі, придбано тверде паливо (дрова) – 160 скл/м  на загальну суму 26 080 грн.

З метою покращення матеріально-технічної бази установ культури придбано меблі для РБНТД, БНТД с. Ожеве, будинку культури с.Селище. Бібліотечні установи сіл Кулішівка, Михалкове, Ожеве, Василівка, Вашківці, Сербичани забезпечені комплектами комп’ютерної техніки та меблями, які передані із районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Комплектом комп’ютерної техніки забезпечено будинок культури с. Селище, Шебутинці, центральна районна бібліотека та дитяча бібліотека м. Сокирян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 19 = 28