Мешканці області за різними шахрайськими схемами втратили майже 100 тисяч гривен

Незважаючи на неодноразові попередження правоохоронців, буковинці й надалі потрапляють «на гачок» до шахраїв. Лише за минулий тиждень 9 мешканців області за різними шахрайськими схемами втратили майже  100 тисяч гривень.

Зокрема, 47-річна мешканка Новодністровська позбулася 5 тисяч гривень. Жінка перерахувала гроші на банківську картку мешканця Дніпропетровська. Як міг їй допомогти житель Східного регіону, наразі з’ясовують міліціонери.

Під приводом купівлі-продажу саджанців 54-річна мешканка Сокирянського району позбулася 4920 гривень. Вподальшому було встановлено, що дані кошти перераховані на рахунок мешканки Луганська.

За всіма випадками відкритті кримінальні провадження, передбаченні ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби не попастися на такі шахрайські хитрощі, УМВС України в Чернівецькій області радить: якщо вам телефонують невідомі особи з невідомих номерів, представляючись вашими рідними або міліціонерами, та просять чи вимагають перерахувати кошти, в жодному разі не робіть цього. Одразу ж зателефонуйте рідним, переконайтеся, що з ними все гаразд. А якщо вони на зв’язок не виходять – телефонуйте на 102!. А перед здійсненням платежу (завдатку) попередньо перегляньте відгуки користувачів, які вже мали досвід користування даним веб-ресурсом та оцінили якість товару/послуги, його безпечність (для отримання такої інформації можна використовувати і пошукові системи). Якщо вже і вирішили придбати товар у мережі, то перевірте рейтинг продавця, а також уникайте купівлі на умовах попередньої оплати. Якщо ж вас все ж ошукали, обов’язково звертайтеся до міліції за допомогою. Пам’ятайте! Збереження ваших коштів у таких випадках залежить тільки від вас.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 82 = 89