Міліція застерігає Буковинців від шахрайств

Правоохоронці неодноразово розповідали про те, як вберегти свої кошти та не стати жертвою шахраїв, проте час від часу таки випадки все ж трапляються.

На сьогодні найбільш розповсюдженими залишаються так звані телефоні шахрайства. Коли телефонують людині та повідомляють, що її родич або знайомий потрапив у біду чи ситуацію, яка потребує певної суми грошей. Зазвичай зловмисники одразу знімають з банківської картки кошти, що пересилають стурбовані жертви, при чому знімають їх за межами області, в різних містах країни, а номера телефонів, з яких дзвонили, відключаються.

Щоб убезпечити себе від таких ситуацій необхідно першочергово подзвонити тому, з ким ви нібито тільки що розмовляли, або про кого йшлося у розмові і переконатися, що з ним все гаразд. Або зателефонувати на спецлінію «102».

Ще одним популярним видом телефонних шахрайств е дзвінки від нібито працівників банку або соціальних служб, які телефонують щоб надати допомогу, збільшити кредитний ліміт чи перерахувати отримані кошти на ваш рахунок. Нікому ні в якому разі не кажіть свій ПІН-код, додаткове питання в разі втрати ПІН-коду чи інші персональні дані, які доступні лише вам. Якщо Вам дійсно телефонують з тієї чи іншої установи, то їм повинні бути відомі Ваші персональні дані

Поряд з телефонними дзвінками досить популярними стали шахрайства при купівлі, обміну або продажу речей, зокрема через мережу Інтернет. Для того, щоби вас не ошукали під час онлайн-шопінгу треба робити покупки лише у добре відомих інтрнет-магазинах та уникати покупок через приватні оголошення. Також міліція радить не платити гроші, поки ви не побачите та не перевірите отриманий товар.

Міліція Буковини звертається до громадян бути уважними та обережними, це допоможе попередити незаконні посягання на ваші гроші.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 2 =