Міський голова Василь Козак провів робочу нараду у Сокирянській лікарні
лікарня

Хід проведення робіт з підготовки приміщення для встановлення комп’ютерного томографа, який комунальне некомерційне підприємство «Сокирянська лікарня» отримало в рамках реалізації програми «Велике будівництво», перевірив міський голова Василь Козак. Наразі, завершено ремонт приміщення, здійснюються підготовчі роботи до введення в експлуатацію медичного обладнання. Найближчим часом його буде встановлено фахівцями підприємства-постачальника.

Окрім того, спільно з директором установи Олександром Андрійчуком, Василь Васильович обговорив питання отримання Сокирянською лікарнею дозвільних документів на надання медичної допомоги в стаціонарних умовах. Зокрема, йшлося про лікування пацієнтів методом екстракорпорального гемодіалізу в амбулаторних умовах, який виділено в окремий пакет медичних послуг. Також розглядалось питання укладання договору на надання спеціалізованої медичної допомоги при гострому мозковому інсульті та інфаркті міокарда. Як зауважив директор КНП «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук, наразі установа отримала погодження Національної служби здоров’я України на лікування пацієнтів методом екстракорпорального гемодіалізу в амбулаторних умовах. Очікується для підписання відповідний проект договору.

Заявка Сокирянської лікарні стосовно отримання пакету послуг з надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті та інфаркті міокарда перебуває на розгляді Національної служби здоров’я України. Варто зауважити, що всі види допомоги, які включені до пакетів медичних послуг, будуть компенсуватись НСЗУ з використанням єдиного типу тарифу.