Місячник благоустрою у школі села Гвіздівці

Кожна людина є господарем у власному домі – це стосується не лише власної оселі, а й благоустрою кожного населеного пункту, та й держави загалом. Вже стало традицією на початку весни проводити місячник благоустрою. Упорядковування та приведення до належного естетичного стану території  в нашому селі – це обов’язок кожного. Крім того, це ознака нашої культури.

У рамках місячника благоустрою 21 березня у ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Гвіздівці проведено суботник. Всі працівники школи та учні, які виявили бажання, прибрали шкільну та прилеглі до неї території.

Одним з головних напрямків суботника було прибирання парку та шкільного подвір’я  від сухої трави, сміття.  Озброївшись граблями та іншим знаряддям,  всі дружно, з неабияким ентузіазмом, взялись за  роботу.  Працювали  активно і жваво, за декілька годин навели чистоту і порядок.

Наразі, місячник ще триває та ми вже прибрали, вивезли сміття, висадили  18 туй та 160 кущів самшиту, упорядкували клумби та територію шкільного саду, виготовили та прикріпили до дерев годівнички.

Заходи  благоустрою дуже важливі для школярів.  Адже вони виховують в учнів ціннісне ставлення до праці, повагу до своєї та чужої роботи, створення бажання творити добро, любов та бережливе  ставлення до навколишнього середовища.  Подібні заходи дозволяють не тільки навести порядок у рідному селі та школі,  а й згуртувати й зміцнити нашу шкільну сім’ю. Всі учасники  суботника отримали приємне відчуття задоволення від здійснення доброї справи. Цей «трудовий десант» ще більше згуртував всіх і вкотре переконав, що разом ми – сила, яка може все!

Сонячна погода та працьовитість учасників заходу  забезпечила гарний настрій та ефективну роботу. Всі попрацювали на відмінно! А зараз головне – пам’ятати та дотримуватись всім відомого вислову: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять»