„Моє найглибше джерело – село, моє село…”

У теплій, родинній атмосфері провели у Гвіздівцях урочистості з нагоди 78-ої річниці утворення Сокирянського району. Переповнений актовий зал загальноосвітньої школи щиро вітали перший заступник голови РДА Андрій Маркевич та заступник голови районної ради Олексій Бойко. Присутніми на святі були також сільські голови району, працівники управлінь і відділів райдержадміністрації та районної ради.

Чимало старших сельчан вперше за кілька десятків літ переступили поріг школи і були приємно вражені. Вже в холі гостей чарували новорічні композиції, чудове оформлення коридорів. А сільські голови не приховували здивування побаченим у музеях бойової слави та історії села. Школярі-екскурсоводи коротко і ємко розповідали про те, як торкнулася Гвіздівців Друга світова війна. А в історичному музеї побачили десятки цікавих експонатів.

Напрочуд змістовним, продуманим був весь сценарій свята. Прикметно, що організатори урочистостей старалися згадати всіх достойних людей, які зробили свій внесок у розвиток села та Сокирянського району в цілому.

Вручаючи Грамоту одному із колишніх колгоспників сільський голова Іван Гангал зазначив: „Ось по цих робочих руках можна читати історію села…”

На центр залу викликали десятки чудових людей, старших і молодших, які своєю працею, своїм небайдужим серцем прикрашають життя громади. Серед таких, зокрема, Леонід Багрій, Дмитро Домітращук, Іван Михайлевський, Тамара Барчук, Марія Олійник, Іван Шеремета,…

Їм було оголошено Подяки райдержадміністрації та районної ради.

Особливу повагу було приділено учасникам бойових дій на Сході України. У багатьох присутніх на очі наверталися сльози. Тому що за Подяками в основному виходили не хлопці, а їхні матері та  дружини. Бо одні із них ще й зараз перебувають в зоні ООС, а інші – поїхали на заробітки.

Згадали ведучі про славних земляків, а також тих, хто присвятив своє життя Гвіздівцям: Михайла Мафтуляка, Анатолія Гевліча, Володимира Бучка, Зінаїду Бурченко, Віктора Кострижа, Ігоря Гангала, Катерину Лісогор, Віктора Попезу та ін.

Неймовірно гарними були виступи самодіяльних артистів, особливо колективу „Калина”, троїстих музик, бандуристів та їхнього керівника Марії Гуцол, фольклорного колективу будинку культури та ін.

Люди не хотіли розходитися. У цей день їх знову об’єднала спільна історія, гарні спомини, вдячні слова на адресу трудівників і дзвінка пісня, яка так красиво звучить саме у Гвіздівцях.

Валентина ГАФІНЧУК

Фото Сергія МАЛАНЧУКА