Музейні цінності запрошують побувати в екскурсі історією краю

У пізнанні і глибокому осмисленні історії рідного краю, пошануванні своєї предківщини, збереженні і примноженні людських надбань та цінностей надзвичайно важливу роль відводиться історичному музею. Саме тому за рішенням районної ради від 28 вересня 2011 року таку установу  було створено в Сокирянах.

Сокирянський історичний музей знаходиться на території панського маєтку поміщика  Петра Миколайовича Лішина. Постійні експозиції розповідають про історію краю, починаючи з часів появи перших поселенців на території нинішнього міста Сокиряни і закінчуючи знаменними подіями сучасності.

Поринути у світ далекого і близького минулого,  збагнути витоки нашої історії і сучасної дійсності, подивитися численні експонати, зібрані головним чином у нашому Буковинсько–Бессарабському краї, відвідувачів запрошують зали : археології, історії ХІХ – ХХ століття, етнографії, а також виставкова зала, де створені можливості для проведення зустрічей і конференцій, навчань, тематичних заходів, і тимчасових виставок.

Сьогодні Сокирянський історичний музей – це не лише скарбниця, історія міста, де зафіксовані найважливіші події. Це і культурний осередок, який гуртує народних майстрів, художників, фотографів, краєзнавців, та просто талановитих людей.

Щиро запрошуємо всіх бажаючих завітати до музею, переглянути цікаві музейні експонати та доторкнутися до багатої і захоплюючої історії рідного краю.

З нетерпінням чекаємо на відвідувачів за адресою: м. Сокиряни, вулиця Шевченка, 5. Початок роботи музею 9.00 год. – 18.00 год.

Наталя Гладка,

в.о. директора Сокирянського історичного музею