Музика та пісня обє’днують народи

На запрошення керівника Окницького району Республіки Молдова Іона Томая делегація Сокирянщини на чолі із заступником голови районної ради Сергієм Горном побувала у селі Наславча на  етнічному фестивалі «Єдність через багатогранність».

Наші сусіди із Окницького району цей фестиваль проводять щорічно, демонструючи  єдність різних національностей, які проживають на його території.

У цьогорічному фестивалі взяли участь аматорські колективи із населених пунктів Окницького району та гості із  Могилів-Подільського та Сокирянського районів України.

Сокирянщину на святі представляв народний аматорський оркестр народних інструментів  районного будинку народної творчості та дозвілля під керівництвом Дмитра Шкваруна. Виступ колективу був сприйнятий гучними оплесками та вигуками «Браво». Адже твори, які були включені в програму – а це «Мелодії Бессарабського краю», «Буковинські коломийки», українські народні пісні «Вигравай, сопілкарю» (солістка – Олеся Сердюкова) та «Спать мені не хочеться» (солістка – Оксана Руснак) були виконані на високому професійному рівні.

Представники різних делегацій мали змогу переглянути виставку народних майстрів  із сіл Наславча, Каларашовка, Фрунзе, Корестоуци, Ружниця та учнів Окницької школи мистецтв.

Фестиваль пройшов на високому професійному рівні, адже своє мистецтво демонстрували і зовсім юні артисти, і професійні аматори сцени – вокальні, хореографічні, інструментальні колективи та окремі виконавці. Для глядачів були представлені молдавські, українські, російські, циганські, армянські  пісні та танці.  Як завжди, неперевершеним був виступ  хореографічних колективів Окницького міського будинку культури.

Надзвичайно багато слів  було сказано про мир на нашій землі. Учасники свята дійсно переймалися долею України та щиро бажали українцям  мирного сонячного неба.А «Молитва за Україну» у виконанні  юної учасниці із села Ружниця  Габриели Скицану глядачі в залі сприйняли  з великою шаною до нашої держави.

Свято завершилося нагородженням учасників конкурсної програми та гостей. Наші оркестранти отримали Диплом та подарунок від голови району, а також запрошення взяти участь ще в одному фестивалі.

 

РАЇСА ГОРН, начальник відділу культури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 16 = 22