Микола Ткачук здобув три золотих медалі (відео)

З 02 по 08 липня 2015 року в місті Печь, Угорщина проходив чемпіонат світу та Європи із гирьового спорту в поштовху довгим циклом. В змаганнях взяли участь 170 спортсменів із 13 країн світу. Збірна команда України зайняла друге загальнокомандне місце, перше місце посіла збірна Італії, третє – збірна Білорусії.
Наш земляк романківчанин Микола Ткачук здобув три золотих медалі у ваговій категорії до 80 кг. Перше золото на чемпіонаті Європи, друге золото на чемпіонаті світу, третє – в командній естафеті чемпіонату світу. В поштовху довгим циклом показав результат 66 підйомів, в командній естафеті 28 підйомів протягом двох хвилин.
Паралельно із чемпіонатом світу та Європи проходила міжнародна науково-практична конференція та семінар-тренінг по гирьовому спорту, де Микола  теж взяв активну участь із докладом на тему «Кінематичні особливості змагальної вправи поштовх довгим циклом у гирьовому спорті».
Як зазначив Микола Ткачук,  на змаганнях він  виступав тільки серед дорослих, давши  можливість іншим учасникам позмагатися за золото серед юніорів та серед студентів. На даний момент Микола Ткачук  є п’ятиразовим чемпіоном та дворазовим срібним призером чемпіонатів світу серед юніорів, серед юнаків чемпіоном світу та срібним призером, серед студентів чотирьох разовим чемпіоном світу, серед дорослих – трьохразовий чемпіон світу та дворазовий призер чемпіонатів світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

36 + = 41