На базі дошкільного навчального закладу «Чебурашка» с.Романківці відбулося методичне об’єднання вихователів ДНЗ, НВК району

25.03.2015 р. В ДНЗ «Чебурашка» с.Романківці відбулось методичне об’єднання вихователів району на тему: «Гуманно-особистісна взаємодія дорослого з дитиною в різних ситуаціях життєдіяльності».

В дошкільному закладі функціонують 8 груп дітей раннього та дошкільного віку.  З ними працюють висококваліфіковані педагоги, якими уміло керують завідуюча Лиса Наталія Петрівна та вихователь-методист Нікуліца Олена Михайлівна.

Учасники районного методичного об’єднання мали змогу переконатись  в тому, як творчо реалізовує  завдання педагогічний колектив. Інтегроване заняття з дітьми середньої групи «Подорож до країни чеснот» (вихователь Шевчук Марія Василівна) включало в себе вирішення проблемних життєвих ситуацій, збагачення словникового запасу та удосконалення розмовної мови , перегляд лялькової вистави, виховання позитивних рис характеру та людяності.

Інтегроване заняття з дітьми в старшій групі «Добро як сонце гріє» (вихователь Твердохліб Олена Іванівна) передбачало прояв дошкільнятами більшої самостійності, творчої ініціативи, використання раніше здобутого досвіду, практичних умінь та навичок. Мова вихователя – спокійна, мелодійна, співуча, проте  заворожуюча дитячу уяву, сприяла повному взаєморозумінню дошкільнят і педагога. Діти з цікавістю слухали свого наставника, вірили їй і тексту оповідання  В.О.Сухомлинського тлумачили прислів’я про добро і людяність, охоче розповідали про власні добрі справи, з інтересом садили зернятка добра, любові, щирості, щедрості та інших добрих рис людини. Є велика впевненість в тому, що ці зернинки дадуть гарні сходи і буде гідний урожай в дорослому житті підростаючого покоління.

Як результат клопіткої роботи вихователів, вихованців і батьків, вихователів району мали змогу переглянути музично-розважальний захід «Бал шляхетних, вродливих, кмітливих» (музичні керівники Тарабузан Руслан Іванович та Заєц Аліна Вікторівна). Принцеси і принци давнини та сучасності, шляхетні українці та україночки мали змогу проявити на балу свою галантність, артистизм, талант, етикет, змагання гарних манер, вміння робити компліменти та дякувати за них. Танець вишуканих дам і кавалерів «Менует» та «Вальс», благородних українців та українок, пісні про дружбу та дружбу та рідну Україну зачарували глядачів щирістю виконання зворушливістю та естетикою.

Учасники методоб’єднання активно обговорили переглянуті практичні покази та поділились власним досвідом з даної теми.

Як підсумок були прийняті рекомендації для адміністрацій та вихователів ДНЗ і НВК району.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 + = 36