На Дністровській ГАЕС створено громадську організацію ветеранів праці енергетики

На прикладі громадської організації «Всеукраїнська рада ветеранів праці енергетики», яку очолює патріарх вітчизняної енергетики, Герой України Семен Ізрайлевич Поташник, та ГО ветеранів праці енергетики ПрАТ «Укргідроенерго цю історичну подію було затверджено 13 лютого установчими зборами працюючих і непрацюючих ветеранів філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС».

Директор філії Василь Йосипович Субота привітав усіх колег і поінформував, що задля реалізації спільних професійних і соціальних інтересів такі об’єднання уже створено на інших станціях компанії, окрім Дністровських. Провівши відповідну процедуру затвердження Положення ГО та розгляду письмових заяв від індивідуальних членів організації, згідно із порядком денним, учасники зборів одноголосним рішенням обрали правління громадської організації у складі В. Й. Суботи, Л. П. Маниляк, В. А. Дейнеки, Н. О. Пристюк, Г. Г. Остафія, М. Ф. Ковальчука та В. І. Мартиненка. За пропозицією директора Василя Йосиповича Суботи головою громадської організації ветеранів філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» одноголосно обрано Василя Андрійовича Дейнека, котрий наразі працює на посаді заступника директора філії із загальних питань. Новообраний очільник правління наголосив, що громадська організація не є юридичною особою, надалі співпрацюватиме з органами державної влади, керівництвом товариства та профспілковим комітетом, з громадськими організаціями та іншими об’єднаннями громадян як відокремлений підрозділ ГОВПЕ ПрАТ «Укргідроенерго».

Тож віднині 27 енергетиків Дністровської ГАЕС матимуть можливість отримувати захист соціальних, економічних, правових та інших інтересів, сприятимуть забезпеченню патріотичного виховання молоді, передачі їм виробничого досвіду, проведення наставницької роботи з молоддю на підприємстві, накопичуватимуть та будуть систематизувати інформацію про ветеранів, які потребують благодійної допомоги (матеріальної, медичної, побутової та іншої), сприятимуть залученню непрацюючих ветеранів до посильної трудової діяльності на виробництві, у сфері обслуговування та інших сферах, налагоджуватимуть спілкування працівників та ветеранів галузі, а свій інтелектуальний потенціал та накопичений досвід будуть об’єднувати і концентрувати для раціонального використання у вирішенні актуальних задач енергетичної галузі.

Інна ГОНЧАР