На Дністровській ГАЕС відбулися навчання з ліквідації умовної пожежі

14 серпня у місті Новодністровськ на території Дністровської гідроакумулюючої електростанції відбулись тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі. Їх організували з метою тренування особового складу підрозділів ДСНС з гасіння пожеж на енергооб’єкті, дотримуючись вимог безпеки праці при гасінні пожеж в електроустановках під напругою, в умовах високої температури. Окрім цього, завдання навчань полягало у відпрацюванні взаємодії підрозділів Управління ДСНС з черговим персоналом станції при гасінні умовної пожежі.

За задумом навчань, внаслідок технічної несправності виникла пожежа на трансформаторі гідроелектростанції. Персонал станцій, який помітив загорання, повідомив про умовну пожежу рятувальників. Щоб убезпечити працівників, котрі перебували у той момент на об’єкті, співробітники ГАЕС провели евакуацію людей.

При отриманні повідомлення про пожежу на місце події направили чергове відділення 2 державного пожежно-рятувального поста з села Василівка та черговий караул державного пожежно-рятувального поста 8 державної пожежно-рятувальної частини з міста Новодністровськ. По прибуттю на місце події вогнеборців, персонал ГАЕС повідомив їх про заходи, які вже вжиті, після цього рятувальники розпочали ліквідацію пожежі. Оскільки горіння трансформатора продовжувалось, за підвищеним номером виклику направили рятувальників з міста Сокиряни та чергову зміну оперативно-координаційного центру Управління ДСНС. Для координації дій всіх учасників навчань було створено оперативний штаб. Вогнеборці локалізували, а  згодом ліквідували умовну пожежу. Від Управління ДСНС у тактико-спеціальних навчаннях взяв участь 31 рятувальник, залучалося 5 одиниць техніки.

Після практичних відпрацювань рятувальники та працівники Дністровської ГАЕС підбили підсумки навчань.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області