На Хотинщині діти завітали в гості до рятувальників

Учні 1 класу пришкільного табору Хотинської ЗОШ №1 побували на екскурсії в 7 державній пожежно-рятувальній частині Хотина. Діти побачили справжніх вогнеборців та пожежну спецтехніку, на якій рятувальники виїжджають на гасіння пожеж і ліквідацію надзвичайних ситуацій.

На початку зустрічі дітям нагадали правила пожежної безпеки та про важливість їх дотримання. Також рятувальники розповіли, що потрібно робити для уникнення пожежі вдома та як треба діяти під час загорання будинку. Зважаючи на те, що у школярів почались літні канікули рятувальники розповіли дітям про правила відпочину в лісі та на водоймах.

Найцікавішою для гостей виявилася практична частина, коли вогнеборці продемонстрували пожежно-технічне обладнання кожного автомобіля, а також пояснили, як воно використовується при здійсненні аварійно-рятувальних робіт. Крім того, кожен охочий мав змогу посидіти в кабіні пожежного автомобіля та спробувати подати воду з пожежного рукава.

Під час екскурсії діти краще сприймають та запам’ятовують інформацію, адже мають змогу не тільки почути, а й побачити. Це відіграє важливу роль в усвідомленні того, що правилами пожежної безпеки не можна нехтувати.

Рятувальники запрошують всіх охочих школярів та будуть раді знову продемонструвати свої сили та можливості.

 

Хотинський районний відділ Управління ДСНС України