На Хотинщині школярів хотіли годувати зіпсованою рибою
IMG-91f57fed85712d83c3fc18e4d8ef7a07-V

10 жовтня при розмороженні риби хекпрацівниками харчоблоку    Ставчанського навчально-виховного комплексу Хотинського району запідозрено факт неякісної риби, яка була поставлена постачальником Хотинського району  згідно договору. Директором НВК для з’ясування обставин було викликано державних інспекторів Хотинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Державними інспекторами Держпродспоживслужби при виїзді у вищезазначений НВК встановлено, що риба морожена із партії 10 кг, яка знаходилася для використання у  морозильній  камері харчоблоку,  має непритаманний для даної продукції запах та зовнішній вигляд. Для підтвердження безпечності харчового продукту було відібрано та направлено зразок риби мороженої хек з метою  проведення лабораторного дослідження в Чернівецьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. Бракеражною комісією НВК дану партію риби мороженої хек знято з обігу.

Відповідно до експертного висновку  № 001239 п.о\19  від 15.10.2019 встановлено, що риба морожена хек не відповідає органолептичним показникам, а саме: запах риби не властивий свіжорозмороженій, консистенція після розморожування не щільна, зовнішній вигляд блоків риби не властивий цьому виду риби.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернівецькій області ініціюється позапланове інспектування постачальника харчових продуктів до Ставчанської НВК щодо дотримання оператором ринку харчових продуктів вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.