На Хотинщині внаслідок пожежі загинув чоловік

Впродовж останньої доби, 3 серпня 2016 року, на території Чернівецької області сталося 4 пожежі, на одній з яких передчасно обірвалося життя людини.

Трагедія сталася в селі Зарожани Хотинського району. Місцевий мешканець,  1947 року народження, вирішив прилягти відпочити, закуривши при цьому цигарку. Чоловік заснув і не помітив як недопалок випав йому з рук та спричинив загорання постільних речей. Вогонь швидко поширився по кімнаті та перекинувся на дерев’яне перекриття будинку.

Небезпеку помітила родичка чоловіка, яка також проживає в даному домогосподарстві, але на момент виникнення пожежі перебувала на вулиці. Жінка виявила пожежу вже тоді, коли вогонь поширився по горищі на площу 80 кв.м. Вона відразу зателефонувала за номером 101.

За місцем виклику були направлені вогнеборці міста Хотин та місцеві пожежні команди сіл Клішківці та Недобоївці. Рятувальники відразу зайшли всередину будинку, однак через запізніле виявлення пожежі допомогти чоловікові вже не було змоги.

Вогнеборці ліквідували пожежу. Тіло чоловіка направлено на судово-медичну експертизу в Чернівці для встановлення причини смерті. Попередньою причиною виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем під час куріння в ліжку самим загиблим.

Ще одна пожежа в житловому будинку сталася в місті Хотин на вул. Сєдова. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися, оскільки місцеві мешканці помітили пожежу на початковій стадії горіння і полум’я не встигло поширитися на значну площу. Людям вдалося ліквідувати небезпеку за допомогою підручних засобів.

Всього з початку року на території краю трапилося 513 пожеж, на яких загинуло 14 осіб, ще 9 людей, з яких 1 дитина, були травмовані. Про це повідомляють у прес-службі УДСНС України у Чернівецькій області.

Джерело: pogliad.ua