На Хотинщині блискавка вбила 14-річного хлопчика

У Хотинському районі Чернівецької області внаслідок ураження блискавкою загинула дитина. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Як повідомляє segodnya.ua, від удару блискавки загинув 14-річний підліток. Негодазастала компанію дітей в полі між селами.

– Троє хлопчаків пасли худобу. Почаласянегода, вони намагалися сховатися в лісі від негоди. Але якраз, коли вони бігли в ліс,вдарила блискавка, і одного з хлопчиків смертельно травмувало, – сказав  представникУГСЧС України в Чернівецькій області Сергій Бабчук.

Рятувальники нагадують, що під час грози слід дотримуватися правил безпеки.

При грозі уникайте відкритої місцевості. Як відомо, гроза зазвичай б’є у найвищу точку на своєму шляху. Самотня людина у полі – це і є та найвища точка. Ще страшніше опинитися під час грози на одинокому пагорбі. Якщо ж Ви з якоїсь причини залишилися в полі під час грози, сховайтеся в будь-якому можливому заглибленні у найнижчому місці, яке найближче до Вас: канавці, улоговинці або просто у найнижчому місці поля, сядьте навпочіпки та пригніть голову. Лежати на мокрій землі під час грози не рекомендується.

В жодному випадку не потрібно бігти. Чим ширше Ваші кроки, тим небезпечніше для вас удар блискавки.

За метеріалами vidido.ua 

  1. Настя коментує:

    По перше 12 річного хлопчика, а по друге він пішов в поле самий…не послухавшись бабусю!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 + = 33