На Кельменеччині кандидат у нардепи агітував освітян на колегії – ОПОРА
Без названия

Порушення передвиборчої агітації фіксує громадянська мережа ОПОРА.

27 червня у Кельменецькому ліцеї була запланована колегія управління освіти Кельменецької РДА та директорів освітніх закладів району. Перед початком колегії кандидат в народні депутати Микола Довгань провів свою самопрезентацію для освітян, повідомляє ОПОРА.

За їх словами, Микола Довгань – кандидат від партії «Опозиційна платформа «За життя», який балотується по округу №204, виступив перед учасниками освітньої колегії. Це відбулося за кілька хвилин до початку засідання, а самопрезентація кандидата тривала близько 4 хвилин.

Громадянська мережа ОПОРА звернулася до Любові Мартинюк, начальника управління освіти Кельменецької районної державної адміністрації, аби дізнатися, чи було погоджено самопрезентацію Микола Довганя з управлінням.

«Микола Олександрович Довгань – це попередній начальник управління освіти. Він дуже добре знає керівників і директорів. Він сам з тими колегами колишніми зустрівся. Але мені невідомо було, то не було ще колегії, бо я коли прийшла, то його зупинила, сказала, що у нас за регламентом колегія, і прошу звільнити зал», – сказала Любов Мартинюк. Також вона заперечила, що Микола Довгань попереджав її про те, що проводитиме самопрезентацію перед початком колегії.

Натомість, Микола Довгань запевнив представників ОПОРИ, що попереджував начальницю управління освіти про те, що проводитиме самопрезентацію перед початком колегії.

«Відповідно до Статті 74 ЗУ “Про вибори народних депутатів України” забороняється проведення агітаційних заходів під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями, – зазначає Тарас Прокоп, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Чернівецькій області. – У цьому ж випадку кандидат фактично скористався колегією як приводом для власної агітації, хоча мав би проводити такий захід у позаробочий час і за власною згодою освітян».

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/u-cherniveckiy-oblasti-kandidat-u-nardepi-zibrav-osvityan-dlya-agitaciyi-46633.