На Кельменеччині правоохоронці припинили незаконний вилов риби

Використовуючи заборонені знаряддя лову, зловмисник упіймав червонокнижну рибу. За незаконний промисел браконьєру загрожує до трьох років обмеження волі.

18-го березня до поліції звернулися працівники рибоохоронного патрулю Чернівецької області та повідомили про виявлене кримінальне правопорушення.

Виїхавши на місце події, слідчо-оперативна група Кельменецького відділу поліції встановила, що на березі річки Дністер у межах села Мошанець 28-річний місцевий житель здійснив вилов риби забороненими знаряддями лову.

За допомогою рибальських сіток порушник упіймав приблизно 60 рибин різних видів, серед яких – і занесений до Червоної книги України вирезуб. Своїми діями чоловік завдав державі матеріальних збитків на загальну суму понад 18 тисяч гривень.

Поліцейські оглянули місце злочину та вилучили рибальські сітки й незаконно виловлену рибу. Улов передано на зберігання рибоохоронному патрулю.

За вказаним фактом слідчі Кельменецького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.