На контролі – рівень інфекційних захворювань на Сокирянщині
475932

Ситуацію щодо рівня захворюваності на ГРВІ та грип, а також заходи щодо недопущення фактів використання  фальсифікату продуктів харчування в освітніх та медичних установах району обговорили сьогодні в ході наради за участі голови райдержадміністрації Ірини Антонюк, голови районної ради Василя Козака, представників галузевих відділів та профільних служб.

Отож на сьогодні наступна ситуація: за 6 тижнів 2020 року в Сокирянському районі  зареєстровано 459 випадків  ГРВІ, з них 296 дітей. В порівнянні з минулим тижнем  захворюваність дещо зменшилася, на 11,7%, але епідемічний поріг перевищено на 64,2%, рівень інтенсивності  епідемічного процесу  захворюваності  на ГРВІ залишається високим. На лікуванні з не важкою формою пневмонії в районній лікарні перебуває  12 хворих. Інформує сайт Сокирянської РДА.

– На фоні зазначеної інформації, рішення щодо відновлення чи запровадження карантину в освітніх закладах району залишається актуальним, – зауважила голова райдержадміністрації Ірина Антонюк. Разом з тим, вона розуміє, що відсутність дітей на навчанні може бути викликане надлишковою пересторогою батьків. Задля прозорості ситуації, керівник районної виконавчої влади вкотре наголосила начальнику відділу освіти щодо посилення співпраці з батьками, в паралелі співставлення звітності про звернення до сімейних лікарів. На разі на карантині залишаються 6 закладів освіти та 4 дошкільні установи.

В світлі подій щодо поширення короновірусу  з Китаю, голова районної ради Василь Козак наголосив про доречність обстеження та обліку жителів району, що повернулися із за кордону.

Щодо використання фальсифікованих продуктів, слід зазначити, що  наразі зазначених фактів в освітніх установах не зафіксовано. Як повідомив керівник районного управління Держпродспоживслужби,  вже розроблено графік додаткових перевірок, з тим аби убезпечити дітей району від  споживання несертифікованої продукції.