На Сокирянщині аналізували хід декларування доходів громадян

Днями під час чергової тематичної наради у Сокирянській РДА заслухали головного податківця району Альбіну Гладку з питань проведення декларування    доходів громадян, отриманих у 2018 році.

Як повідомила присутнім Альбіна Володимирівна, відповідно до норм Податкового кодексу України громадяни, які подають податкові декларації про майновий стан і доходи,  розподіляються на дві категорії: особи, які зобов’язані подати річну декларацію та ті, які мають право подати декларацію.

Відповідно до даних фіскальної служби,  зобов’язані прозвітуватись про отриману винагороду 811 жителів Сокирянщини. Відтак до інспекторів податкової служби надійшло, поки що,  лише 124 звіти, в яких задекларовано 5 млн. 702 тис. грн.. доходів, отриманих у 2018 році. 96 з них –  це доходи у вигляді спадщини, 2 – від оренди нерухомості. Вже додатково мобілізовано до бюджету 305 тис. грн.. податку з доходів фізичних осіб.

Пряма мова:

 

Начальник Сокирянської ОДПІ Альбіна Гладка наголосила, що співпраця в напрямку виявлення та притягнення до оподаткування осіб, які отримають доходи, з органами місцевого самоврядування бажає бути кращою – на місцях не завжди  зацікавлені у розширенні податкової бази.