На Сокирянщині до кінця року заборгованість за енергоносії повинна бути усунена

Про стан погашення заборгованості за спожиту електроенергію та природний газ державними та комунальними підприємствами району йшлося днями на засіданні районної комісії з питань розрахунків за спожиті енергоносії під головуванням т.в.о. голови  Сокирянської райдержадміністрації Петра Бескупського, за участю заступника голови районної ради Олексія  Бойка. Про це повідомляють на сайті Сокирянської РДА.

Також в засіданні взяли участь представники галузевих управлінь та відділів райдержадміністрації, профільних служб, державних та комунальних підприємств району. Члени комісії обговорили заходи, які допоможуть усунути заборгованість за використані енергоносії та сприятимуть недопущенню їх виникнення в майбутньому.

Як повідомив начальник відділу інфраструктури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту райдержадміністрації, на даний час найбільша заборгованість залишається за підприємством Сокирянської виправної колонії № 67, у зв’язку з несплатою ними поточних платежів та нарощування недоїмки.

Підбиваючи підсумки засідання комісії, Олексій Бойко підкреслив, що роботу з погашення підприємствами заборгованості за використані електроенергію та газ необхідно проводити у тісній співпраці з усіма контролюючими органами.

Відтак, т.в.о. голови райдержадміністрації Петро Бескупський доручив керівникам Сокирянського РЕМ та УГГ ПАТ «Чернівцігаз» проаналізувати заборгованість у розрізі категорій споживачів та забезпечити щомісячний стовідсотковий рівень розрахунків.

Підприємствам-боржникам визначено завдання вжити вичерпних заходів задля максимального погашення боргів за енергоносії та наголошено на персональній відповідальності за її нарощування.