На Сокирянщині невдовзі може з’явитись індустріальний парк

На черговій сесії Сокирянської районної ради депутати затвердили технічну документацію щодо грошової оцінки двох земельних ділянок загальною площею близько 15 гектарів, на яких в подальшому має бути створено Індустріальний парк. Тобто, це  територія, виділена на землях  Сербичанської сільської ради для промислового розвитку. Метою створення цього  парку є забезпечення підприємств спільною розвинутою інфраструктурою та  контролю над виробництвом та впливом на навколишнє середовище. Порядок створення, діяльності індустріальних парків на території України регламентується законом України про «Індустріальні парки». Майбутній промисловий парк, відповідно до вимог,  планується розмістити  на окраїні станції Романківці, тут є гарна транспортна доступність, в тому числі автомобільним і залізничним транспортом.

Як повідомив голова Сокирянської районної державної адміністрації Петро Бескупський,  процес залучення інвесторів на Сокирянщину довготривалий, вже більше двох років влада району працює в цьому напрямку. На першому етапі вже є домовленість з виробниками збудувати в Сербичанах завод з переробки плодових культур, а далі – розміщення ще й інших промислових об’єктів

Відтак,   депутати затвердили нормативну грошову оцінку земельних ділянок, на яких планується розмістити індустріальний парк, до речі, вартість її в рази вища від інших земель і становить 11 972 тис грн..