На Сокирянщині оштрафували роботодавця більше ніж на 400 тисяч гривень
1514911715_za-neoformlenogo-pracvnika-v-2018-roc-v-ukrayin

На підставі звернення громадян про порушення щодо  них законодавства про працю, а також на підставі матеріалів Державної фіскальної служби щодо фактів неналежного оформлення працівників, головні державні інспектори  відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області здійснили робочу поїздку у Сокирянський район для проведення інспекційного відвідування на підприємстві одного із суб’єктів господарювання.

Підприємство спеціалізується на вирощування зернової  продукції та  виготовленні окремих видів харчових продуктів.

Для проведення заходу державного контролю головні державні інспектори намагалися потрапити до суб’єкта господарювання за місцем здійснення ним діяльності.

Однак, ні з ким із керівників, чи будь ким іншим із представників підприємства фахівцям Держпраці сконтактувати  не вдалося.

Жодного документу, необхідного для проведення інспекційного відвідування з питань дотримання вимог законодавства про працю щодо працевлаштування працівників,  роботодавець не надав.

Відповідно до пункту 18 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого Постановою КМУ № 295 – «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” від 26.04.2017 року,  керівництву підприємства було адресовано  вимогу про надання в певний часовий проміжок ділової документації,  необхідної для проведення інспекційного відвідування.

Однак, у визначений  термін суб’єкт господарювання так і не надав інспекторам відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління  необхідні відомості.

У зв’язку із невиконанням у повному обсязі вимог  Держпраці  про надання документів,  необхідних для проведення інспекційного відвідування та створені перешкод  у проведенні заходу контролю у сфері законодавства про працю, відповідно до  статті 265 Кодексу законів про працю України – «Відповідальність за порушення законодавства про працю» – на роботодавця накладено штрафну санкцію у 100 –  кратному розмірі мінімальної заробітної плати, а саме  417 300 гривень (чотириста сімнадцять тисяч триста гривень).