На Сокирянщині побував голова обласної Федерації футболу

Наш район активно розвиває футбол. У кожному населеному пункті є свої команди, кращі гравці та традиції проведення змагань. Шкіряна куля стала абсолютним лідером у ЗНЗ та спортивних школах, у нас є чемпіони, лідери і навіть рекордсмени. Тому і влада постійно приймає програми щодо розвитку спорту.

Днями, за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Андрія Маркевича, заступника голови районної ради Олексія Бойка та директора Сокирянської ДЮСШ Федора Блинду відбулася робоча зустріч з головою обласної Федерації футболу Василем Орлецьким.

Посадовці обговорили питання розвитку футболу в районі, особливо, – серед дітей, стан футбольних полів, роботу дитячо-юнацької спортивної школи та досягнення її вихованців. Особливу увагу учасники зустрічі приділили питанню фінансування спортивних заходів, які проводяться в районі, зокрема, чемпіонатів з футболу та ряд інших. Василь Орлецький запевнив, що у бюджеті федерації футболу області на наступний рік будуть передбачені кошти для забезпечення функціонування районної федерації.

Приємно, що спортсмени Сокирянщини на шляху до перемог та саморозвитку матимуть стійке підґрунтя у вигляді фінансової підтримки обласної Федерації.

Проблема формування стійких цінностей здорового способу життя у підростаючого покоління є надзвичайно актуальною. Адже недостатня фізична активність визнається провідним чинником ризику для здоров’я підлітків, юнаків та молоді. «Ми повинні усі разом, спільно працювати над зміцненням матеріально-технічної бази, створювати комфортні умови для занять фізичною культурою і спортом наших дітей», – відмітили керівники району.