На Сокирянщині поліцейські приділяють увагу навчанню неповнолітніх

Днями Сокирянські правоохоронці  ознайомили учнів загальноосвітньої школи №1 райцентру    з особливостями своєї професії та продемонстрували поліцейське спорядження. Екскурсія розпочалася з «серця» райвідділку – чергової частини, де зосереджена вся інформація з території району. Відтак запросили діток до актової зали відділу, де поліцейські проводять наради та учбові заняття. Працівники поліції розповіли про затримання правопорушників, про розкриття злочинів та про відповідальність неповнолітніх у разі скоєння правопорушень.

Крім цього, поліцейські нагадали правила безпечної поведінки, яких потрібно неухильно дотримуватися, щоб не стати жертвою злочину.
Також правоохоронці закликали сокирянських школярів про обов’язкове дотримання Правил дорожнього руху та дії у разі виявлення небезпечних предметів. Діти мали змогу сісти за кермо службового автомобіля та приміряти поліцейське спорядження. Наприкінці зустрічі поліцейські пригостили школярів гостинцями та зробили фото на пам’ять.

Крім цього , ст. інспектор ювенальної превенції старший лейтенант поліції Ірина Мігалескул та начальник сектору ГРПП старший лейтенант поліції Сергій Березан долучились до Всеукраїнської акції «Урок з поліцейським». Так, правоохоронці у   навчальних закладах сіл  Романківці, Шишківці та Вашківці провели профілактичні заходи щодо запобігання вчинення булінгу в шкільному середовищі. Також учням нагадали,  куди можна звернутися за допомогою, якщо став жертвою чи свідком насильства.