На Сокирянщині продовжується процес створення Василівської ОТГ
fgNj0SqBN3r23RtIZMvz.w695

У неділю, 15 липня,  у Ожевому, Василівцях та Волошковому відбулись чергові громадські слухання. На розгляд громад виносились плани заходів та всі документи, опрацьовані спільною робочою групою по об’єднанню сіл Ожеве, Василівка, Розкопинці та Волошкове  у спільну громаду з центром у селі Василівка. Нагадаємо, що раніше сесії цих трьох сільських рад делегували по п’ять представників у спільний робочий орган.

На диво на жодні з цих громадських слухань не приїхали посадові особи Чернівецької ОДА та «Офісу реформ», які відповідають за впровадження реформи децентралізації в області. Не було на слуханнях  і головної перешкоди процесу об ‘єднання на Сокирянщині – заступника губернатора Василя Гостюка.

Відтак на всіх трьох зібраннях місцевих жителів переважною більшістю присутніх було схвалено проект рішення про об’єднання у Василівську ОТГ та внесено пропозиції сесіям сільських рад затвердити дані рішення.

Крім цього, у Ожевому місцеві жителі відхилили пропозицію Новодністровської міської ради про  приєднання до міста обласного значення, а у Василівцях дане питання головуючий навіть не виносив на розгляд, мотивуючи відсутністю спільних меж у Василівки та Новодністровська.

Також василівчани підтримали ініціативу про приєднання Ломачинців до Василівської ОТГ.