На Сокирянщині прикордонники з пострілами затримували контрабандистів – останні отримали кульові поранення (ОНОВЛЕНО)

Вночі 21 листопада, близько 23 години ,прикордонний наряд відділу «Сокиряни», неподалік села Гвіздівці , помітив осіб, що переміщали через Державний кордон пакунки, як виявилось згодом, з контрабандними сигаретами. Про це повідомили у Сокирянському відділенні поліції.
На вимоги співробітників ДПС особи не реагували і продовжили перекидати пакунки та спробували заволодіти зброєю прикордонного наряду. Відтак військовослужбовці змушені були застосувати зброю для попередження. Наразі правопорушники , використовуючи автотранспортні засоби “Мерседес віто” синього кольору, італійської реєстрації та “Мерседес Віто” жовтого кольору, болгарської реєстрації спробували скоїти наїзд на прикордонників та намагались втекти з місця події.   Службовцем Чернівецького прикордонного загону у відповідь було здійснено попереджувальні постріли вгору з автоматичної зброї та по колесах даних транспортних засобів.
Близько опівночі до швидкої медичної допомоги доставлено трьох жителів села Гвіздівці з вогнепальними пораненнями різного ступення, які  були спричинені в результаті затримання працівниками Державної прикордонної служби під час спроби незаконного переміщення через державний кордон України тютюнових виробів.
На даний час постраждалі перебувають в реанімаційному відділенні Сокирянської районної лікарні, де останнім надається медична допомога.

Також стало відомо, що стрілянину на кордоні розслідуватиме ДБР, матеріали на розгляді.