На Сокирянщині відбувся турнір з «Counter Strike» (ФОТО+ВІДЕО)

Коли мова йде про спорт, то найчастіше ми уявляємо енергійних та бадьорих, цілеспрямованих людей, які прагнуть виявити свої могутні сили, тренуються завзято і ставлять рекорди, які потребують знань, умінь, талантів і звитяги та мужності. А от людина за комп’ютером навряд чи є першим, хто  спадає на думку. Але тут не слід квапитися із висновками. На відміну від поширеної думки, кіберспорт – це не просто «стрілялки», а сучасний елемент цифрової культури.

Не відстають від модних тенденцій і на Сокирянщині. Нещодавно любителі відеоігор визначалися з тим, хто найкраще володіє зброєю у віртуальному світі «Counter Strike». З нагоди Дня захисника України Сокирянський районний військовий комісаріат започаткував, а відтак і організував турнір з відеогри серед юнаків міста Сокиряни. Головним спонсором змагань виступили інтернет-оператор «ХАТА.НЕТ», сервісний центр «ПК-СЕРВІС» та інтернет-кафе «ШПІЛЬ».

Свої геймерські здібності демонстрували старшокласники ЗЗСО №1 та гімназії міста Сокиряни. Участь у турнірі взяли 4 команди, тож боротьба виявилася запеклою. Ставши членами команди спецназу, у віртуальному світі гри юнаки боролися з терористами. Використовуючи свою кмітливість, спостережливість, вправність, декілька годин точилися «військові баталії» на ігровому майданчику інтернет-кафе «ШПІЛЬ» на призи головного спонсора «ХАТА.НЕТ» та магазину «ПК-СЕРВІС».

Перше місце турніру посіла команда «Альянс» ЗЗСО №1, другими стали учні гімназії – команда «Saint Super Shot». Бронзу змагань вибороли учні 9-го класу школи №1, що сформували команду «Українські козаки». Спеціальною відзнакою «За волю до перемоги» нагородили команду «MVP», що представляли десятикласники 1-ої школи.

Представники головного спонсора змагань – інтернет-оператора «ХАТА.НЕТ» вручили кожному учаснику команд-переможців сертифікати на безкоштовний пакет послуг, що надаються провайдером. Сервісний центр «ПК-СЕРВІС» презентував учасникам, що посіли перше місце подарунки від свого магазину. За виготовлення символіки турніру та нагород організатори дякують представникам інтернет-кафе «ШПІЛЬ».

Учасників турніру переповнювали емоції. Всім дуже сподобався такий формат дозвілля. Тож юнаки висловили свої сподівання на подальший розвиток кіберспорту на Сокирянщині.

Організатори турніру запевняють, що на цьому зупинятися не планують. Олександр Вулковський наголошує, що вже незабаром вони хочуть провести подібні змагання у Романківцях, Вашківцях та Новодністровську. Аби вже у грудні, з нагоди Дня Збройних сил України, ми мали змогу стати свідками супер-фіналу турніру з «Counter Strike», де свої таланти демонстрували б кращі з кращих!

Сподіваємося, що ця цікава, сучасна та молодіжна ініціатива Сокирянського районного військового комісаріату стане чудовою традицією, що гуртуватиме сміливих, впевнених та завзятих юнаків, любителів відеоігор, прихильників кіберспорту.