На Сокирянщинні створюють умови для всебічного розвитку дітей-сиріт

Кам’янець-Подільський – це місто, яке зачаровує своїм романтичним настроєм, тут легко дихати та мріяти, любити і відчувати кожну мить життя на повну. Місто легенд, дивовижних краєвидів та захопливих історій. Упродовж багатьох століть це місто було політичним, економічним і культурним центром Поділля. Розкинулося воно на Смотрицькому каньйоні, якому завдячує унікальним положенням – саме тому вид міста з гори нагадує літеру омега. Крім того, Кам’янець-Подільський називають містом семи культур і національностей, завдяки цьому тут неповторна архітектура. Чотири історії заснування, віковічні традиції, що передавалися з покоління в покоління – тут є на що подивитися! Ми вирішили відчути на собі дух міста та відправилися у до Кам’янця-Подільського.

13 листопада працівниками служби у справах дітей за підтримки небайдужих підприємців району було організовано екскурсію-подорож для 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до міста, яке називають Квіткою на камені, перлиною Поділля і ключем до краю-раю, де «молочні та медові ріки». Усе це правда. Як правда й те, що про це місто не можна розповісти: його треба бачити, торкатися, дихати разом з ним. Всі ми були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу. Про це повідомила служба у справах дітей районної держаної адміністрації.

Екскурсовод розповів нам багато цікавого. Ми бачили речі, якими користувались давні слов’яни: монети, жіночі прикраси, засоби праці, посуд, зброю. Дуже цікаво було побачити народний одяг, чудові вишивані сорочки, рушники, яскраву українську кераміку, вироби з дерева, наприклад меблі, або скриню з вирізаними орнаментами. Під час екскурсії діти почули багато пізнавальної інформації та оглядово познайомилися з історією міста, зокрема відвідали: глибокий скелястий каньйон в центрі міста, Замковий міст, – Петропавлівську та Миколаївську церкви, Башти Гончарну і Кушнірську, Турецькі та Вірменські бастіони, Кам’янецьку ратушу і Вірменський колодязь.

Під час відвідування Кам’янець-Подільського діти мали змогу побувати в місцевому кінотеатрі та подивитися мультфільм «Бджілка Майя», який залишив позитивний настрій та посмішку на дитячих обличчях.

Проте, яскраві, незабутні враження залишив грандіозний пам’ятник архітектури Кам’янець-Подільський замок, який вражає своїми розмірами і розмахом. Щоб обійти його вздовж і впоперек не вистачить і дня. Тут ми потрапили у світ лицарської Європи! Середньовічна фортеця з 11 вежами на кам’яному острові, оперезана річкою Смотрич і неймовірної краси каньйоном…

 

Служба у справах дітей районної держаної адміністрації та діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування дякують за допомогу в організації екскурсії небайдужих підприємців району.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 6 =