НАДХОДЖЕННЯ ДО БЮДЖЕТУ РАЙОНУ ПО ЗАГАЛЬНОМУ ФОНДУ ЗБІЛЬШИЛИСЯ

Про підсумки виконання місцевих бюджетів району за 5 місяців 2016 року  та завдання щодо їх виконання до кінця поточного року йшла мова на нараді при т.в.о. голови райдержадміністрації Петру Бескупському.

За інформацією фінансового управління райдержадміністрації доходна частина бюджету району по загальному фонду за січень-травень 2016 року виконана на 111,3 відсотка до планових показників та 47,5 відсотка виконання до річного плану. Порівняно з аналогічним періодом минулого року  надходження  по загальному фонду збільшилися на 2173,3 тис. грн.

Як зазначив Петро Петрович важливим джерелом доходів районного бюджету залишається податок на доходи фізичних осіб. Щодо очікуваного виконання до кінця року слід наголосити про необхідність посилення контролю за виконанням плану по окремих видах надходжень. У місцевих рад є резерви щодо збільшення дохідної та видаткової частини бюджетів та для цього треба провести ряд заходів щодо наповнення. Зокрема переглянути стягнення орендної плати за землю та плати за землю з фізичних осіб, надходження по рентній платі за користування надрами місцевого значення. Необхідно також  вжити заходів щодо збільшення надходжень по рентній платі за використання лісових ресурсів.

Т.в.о. голови райдержадміністрації Петро Бескупський вважає, що незважаючи на обґрунтоване зменшенням обсягів рубки, сільським головам варто прослідкувати за місцем проведення рубок та своєчасним перерахуванням коштів до місцевих бюджетів. «А це спільна робота і сільських голів і податкових органів», – наголосив П. Бескупський.