Надходження до місцевого бюджету Сокирянщини зросли більш як на 9%

“За перших два місяці 2014 року місцеві бюджети Сокиряншини отримали майже 8,6 млн. гривень. Темп росту надходжень до відповідного періоду минулого року становить 109,6 %. Додатково надійшло до місцевих скарбниць біля 1,2 млн. гривень,” – зазначила начальник Сокирянської ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернівецькій  області Людмила Серебрянська.

Як і в попередні періоди, головним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. За січень-лютий 2014 року цей податок  сплачено у розмірі  більше 5,9 млн. грн., темп росту – майже 111%, або біля 600 тис. грн., питома вага в загальних надходженнях – 68,6%.

Також місцеві бюджети поповнилися за рахунок єдиного податку, майже на  820 тис. грн., темп росту до минулого року склав 109%, додатково надійшло більше 73 тис. гривень.

Плата за землю наповнила місцеві скарбнички майже на 853 млн. грн., темп росту до попереднього року  – 108,7 %, або 69 тис. гривень.

Більше пів мільони гривень місцеві громади також отримали від плати за спеціальне використання водних ресурсів, шо перевищило показник минулого року на 192 тис. грн..та додатково зібрано 165 тис.грн.  цього ресурсного платежу.

Підсумовуючи аналітичні дані, Людмила Серебрянська додала, що наповнення дохідної частини бюджетів усіх рівнів, є сьогодні першочерговим завданням для забезпечення фінансової стабільності країни.

Начальник  ОДПІ                                                 Л.В.Серебрянська         

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + = 20