Найкращі танцюристи Сокирянщини знову запалювали сцену та серця глядачів

Запальних, талановитих та юних жителів Сокирянщини знову покликав у дружні обійми щорічний конкурс танцю. У 2018 школярі демонстрували свої таланти, виконуючи народні стилізовані танці. Глядачі та журі мали можливість насолодитися українськими веселими польками, молдовськими гучними сирбами, танцями народів Греції, Грузії, Ірландії, Росії та емоційними і яскравими виступами циганських гуртів.

Із початком улюбленого конкурсу колективи та їх наставників привітала заступник голови Сокирянської РДА Ірина Тарасова. Вона побажала учасникам гарного настрою, нових знайомств та вражень, а найкращим – перемоги.

Конкурс стартував і учасники почали вражати колоритними костюмами, хореографічними постановками та яскраво вираженим бажанням продемонструвати, що кожен із них – гідний перемоги.  Всього у танцювальних змаганнях взяли участь 29 хореографічних колективів із 12 навчальних закладів Сокирянщини, центру творчості  та студії сучасного та народного танцю «INSIGHT Dance Studiо». Тож маємо такі результати.

У молодшій віковій категорії найкращими стали представники Грубнянської ЗОШ І-ІІІ ст., які виконали іспанський танець. Друге місце вибороли танцюристи із Сербичан із «Фінською полькою». Бронза – за маленькими «грузинськими» танцюристами із Селищанського НВК.

Не менш захоплюючими були танцювальні батли у середній віковій категорії. Перше місце між собою розділили вихованці студії сучасного та народного танцю «INSIGHT Dance Studiо», що представляли грузинський танець та школярки Романковецької гімназії ім. К.Ф.Поповича – ірландський народний танець. На другій позиції  – «Кадріль» у виконанні учнів Грубнянської ЗОШ І-ІІІ ст. та японський танець у стилі модерн «Квітуча сакура», що продемонстрували юні ломачинчанки. Третє місце посіли вихованці Сербичанського НВК із грецьким народним танцем, учні Селищанського навчального закладу, що продемонстрували український стилізований народний танець, а також танцюристи із Ожевого із молдовським народним танцем «Веселі прачки».

У старшій віковій категорії перемогу здобули вихованці РЦТДЮ, що потішили присутніх «Чардашем» та Грубнянської ЗОШ І – ІІІ ст. із українським стилізованим танцем «Мати». Срібло конкурсу –  за юнаками із Романковецької гімназії ім. К.Ф.Поповича, вони виконали молдовський стилізований народний танець. На третій сходинці Михалківський НВК та молдовський народний танець «Хора».

Обласний етап конкурсу народного танцю відбудеться 17 березня 2018 року у Чернівцях в центрі естетичного виховання «Юність Буковини». Сокирянщину представлятимуть хореографічні колективи Грубнянської ЗОШ І-ІІІ ст. (молодша вікова категорія), Романковецької гімназії ім. К.Ф.Поповича (середня вікова категорія) та районного центру творчості дітей та юнацтва (старша вікова категорія).

Тож вітаємо всіх учасників із успішними виступами на районному фестивалі-конкурсі народного танцю. Ваш талант та бажання розвитку і самовдосконалення надихає на все нові і нові звершення. Не зупиняйтеся, навіть, якщо вас спіткали прикрі невдачі. А переможцям бажаємо гідно представити наш Сокирянський район на обласній сцені. Вірте у себе і свої здібності та впевнено крокуйте вперед!