Нам не повинно бути все одно!
120008492_2740272409627630_3187923749631969857_n

2020 рік, до завершення якого залишились лічені тижні, кинув на людей багато проблем і випробувань. Зокрема – епідемію коронавірусу, від якого потерпають народи всього світу. У нас додалися й інші прикрощі: літня засуха, через яку недобрано врожаю більшості культур, незакінчена війна у східному регіоні України, економічна криза, подорожчання послуг та продуктів… Незважаючи на це все, – ми маємо ВИБОРИ до місцевих рад, які відбудуться 25 жовтня…

Зрозуміло, що голосування буде непростим – через внесені зміни до виборчого законодавства. З цих причин багато хто думає, що на вибори навіть… не варто йти. Бо спробуй розібратися у тих бюлетенях – ЯК і за КОГО голосувати!….

Але я, як людина із чималим життєвим досвідом і як журналіст, якому не байдужі події, що відбуваються в нашому сьогоденні, як мати трьох синів і бабуся трьох онуків, хочу сказати: на вибори в цю неділю, 25 жовтня, обов’язково треба піти!!! Бо нам не має бути все одно, ХТО стане владою на нашій рідній Сокирянщині, в області та в районі, який з волі вищого керівництва тепер укрупнено із трьох Бессарабських територій – Хотинщини, Кельменеччини та Сокирянщини.

Нам не повинно бути все одно: чи буде керувати Сокирянщиною людина досвідчена, яка збудувала в нашому районі сучасну лікарню, оснащує її потрібними для людей апаратами й кабінетами, аби не їздити хворим за послугами по обстеженню аж у Чернівці, яка саме в Сокирянах створила умови для лікування людей від коронавірусу, яка за минулі роки потурбувалась про ремонт сільських шкіл, амбулаторій, дитсадочків, доріг, яка хоче втілити в життя ще багато добрих планів і задумів за наступні 5 років; а чи той, хто давненько працює в команді пана Равлика і знаходиться, як кажуть, у зовсім іншій «ваговій категорії» – без досвіду, без відповідної обізнаності, без знання проблем нашого краю. А найголовніше – без можливостей вирішувати непрості завдання аж для 16 населених пунктів?!!!

Мова йде про кандидатів на посаду міського голови (а значить – керівника Сокирянської ОТГ) Василя Козака та про Олександра Гуменного, із яких нам треба 25 жовтня обрати одного. Характеризуючи ці кандидатури, той же Равлик, який агітує за свого співробітника, нині заговорив про так званий «синдром віку»: мовляв, треба обирати нових, молодих… А я хочу нагадати всім відому в Україні приказку: НЕ дай, Боже, обрати  ГІРШЕ, аби ІНШЕ… Чомусь, скажімо, у прогресуючій країні світу США народ цього року обирає собі президента із двох чоловіків дуже поважного віку – одному давно за 70, другому – за 80 років! Чому замість них не обрали молодих претендентів на найвищий пост Сполучених штатів? Напевне, тому що МУДРІСТЬ – це головна риса ЛЮДИНИ, якій можна довірити відповідальний пост. Василь Васильович якраз перебуває у віці мудрості – йому тільки недавно минуло 60.

Нагадую: ми не обираємо голову ОТГ на місяць чи рік, а обираємо на всі 5 наступних років! І тільки такий чоловік, який знає, вміє, може вирішувати важливі для нашого краю питання і завдання, вартий бути обраним! У цьому маю тверді переконання, оскільки знаю В.В.Козака багато років – ще з тих часів, коли він працював економістом в Романковецькому колгоспі, знаю, що він в усіх населених пунктах Сокирянщини має повагу від людей і прагне зробити для них та для майбутніх поколінь багато доброго, корисного, потрібного,  важливого. Саме ця людина добилася, щоб район не роздрібнили на маленькі малоспроможні громади, а щоб ми залишилися однією потужною РОДИНОЮ!  А пан Равлик, який тепер агітує за свого підлеглого Гуменного, всіляко перешкоджав об’єднанню сіл у велику Сокирянську ОТГ. Не зважав,  навіть не реагував на кількарічні прохання та вимоги сільських голів і громад щодо їх приєднання до маленької, очолюваної Равликом, ОТГ.

…На жаль, кілька прилас­каних міськрадою осіб у ці передвиборні дні ллють нові й нові порції бруду (зокрема, в Інтернетмережі) на адресу кандидата на посаду голови ОТГ Василя Козака. Чого тільки не придумують, аби очорнити його ім’я перед виборами, лякають різними несусвітніми «страшилками» про нього – дрібних підприємців, людей на ринках, у магазинах – як кажуть, по чітко відпрацьованій «методології»! Але: кожна мисляча людина, напевне, розуміє – якби були з боку керівника району конкретні порушення, за які треба карати, то давним-давно його би притягли до відповідальності. (Тим більше, що кілька років поспіль дуже старався кудись запроторити нашого Козака голова найбільшої фракції Парламенту попереднього скликання пан Бурбак.) Отож, брудні слова…  залишаються тільки словами. У них забруднюються якраз ті, хто береться судити іншого, не оглядаючись на власні протиправні заграбасті дії!..

Я могла би навести чимало аргументів на користь саме кандидата В.В.Козака, якого знаю багато років, який є вмілим господарем, Людиною слова і діла, а до всього є ще й  лідером Аграрної партії в нашій області. Партії, за яку нам, мешканцям сільськогоспо­дарського  регіону, – варто проголосувати… Як і за тих, хто йде в місцеві ради від цієї політичної сили. Але, думаю, що немає потреби додатково агітувати за В.В.Козака.  Адже його ПОЗИТИВНА діяльність на користь району – у всіх нас на виду! При цьому, хочу авторитетно й категорично наголосити – особливо для тих із команди Бурбака-Равлика, хто звик приплітати мене до т.з. «козачат»: ПОВІРТЕ – жодної особистої вигоди я ніколи не мала від керівника району, і в цей день, вирішивши звернутись до всіх жителів Сокирянщини та нового, розширеного Дністровського району зі своїм монологом, запевняю вас: НІХТО мене не просив агітувати і ніяких вигод не надавав і не обіцяв! Це – моє власне рішення: як свідомої громадянки, як людини, якій небайдуже майбутнє Сокирянщини, що стала мені рідною за роки праці у часописі цього району.

Отож, прийдімо на виборчі дільниці 25 жовтня! Щоб обрати до влади тих, хто має досвід, має бажання і має ЗДІБНОСТІ зробити життя нашого краю кращим, легшим, успішнішим.

На завершення хочу поділитись міркуваннями, до яких подумки в ці дні повертаюсь знов і знов: напевне, обрання головою Сокирянської ОТГ саме В.В.Козака потрібне не так йому особисто, як НАМ з вами, шановні мешканці райцентру і всієї Сокирянщини! Бо ми ж хочемо, щоб і в наступні роки в нашому краї відбувались гарні події, будувались потрібні нашим дітям і внукам об’єкти, відкривалися й успішно діяли сучасні заклади, поліпшувались дороги,  міські тротуари, збувалися мрії і добрі сподівання для нових поколінь. Тому – думаймо! І розумно обираймо…

А розібратися в бюлетенях вам допоможуть молодші члени сім’ї або  освічені сусіди. Головне – прийти на виборчу дільницю і проголосувати…– за тих, кому ви довіряєте долю Сокирянщини і свого населеного пункту на наступні 5 років!

Бажаю всім здоров’я, благополуччя вашим родинам та мирного неба!

Катерина ТИЩЕНКО,

член Національної спілки журналістів України